Blog

SEO: Wat zijn de juiste zoekwoorden?

Wat zijn de juiste zoekwoorden?
Zoekwoorden Onderzoek

SEO: Wat zijn de juiste zoekwoorden?

Je weet nu dat je zoekwoorden met een hoog zoekvolume moet gebruiken die relevant zijn voor je bedrijf, maar de grote vraag is natuurlijk: waar vind je deze? Om de juiste zoekwoorden te vinden zijn er een aantal plekken waar je inspiratie op kunt doen; deze staan hieronder beschreven.

De zoekwoorden vinden

Het is belangrijk om een lijst te maken met alle relevante zoekwoorden die je kunt vinden, ongeacht de bruikbaarheid. Deze lijst met zoekwoorden ga je later optimaliseren op bruikbaarheid. Dit lijkt misschien overbodig, maar op deze manier zie je geen woord over het hoofd.

Eigen input

De eerste stap is om alle mogelijke zoekwoorden op te schrijven die je in je hoofd hebt. Omdat jij actief bent in het bedrijf, ben jij het best in staat relevante zoekwoorden te bedenken. Begin daarom een zoekwoordenonderzoek altijd bij jezelf en raadpleeg indien nodig ook je collega’s. De vraag die je jezelf stelt is dus: “Waarop zullen mensen mogelijk zoeken om bij mijn website uit te komen?”

Producten en/of diensten

Uiteraard zijn de producten en/of diensten die je aanbiedt mogelijk interessante zoektermen. Probeer hiermee zo breed mogelijk te denken: betrek dus ook meervoudsvormen en verschillende schrijfwijzen. Voor Tompouceonline.nl zijn dit dus: ‘tompouce’, ‘tompoes’, ‘tompoucen’, ‘tompoezen’, etc.

Eigen website

Scroll eens door je eigen website en bekijk de verschillende producten of diensten die je aanbiedt. Bekijk ook de menubalk, de blogartikelen en de footer. De kans is groot dat je interessante zoekwoorden tegenkomt waar je nog niet aan hebt gedacht.

Concurrentie

Bestudeer ook de website van de concurrentie goed. Wellicht gebruiken zij woorden waar jij zelf nog niet op bent gekomen.

Landingspagina’s

Google eens op site:url van concurrent, bijvoorbeeld site:hema.nl. Je ziet dan alle landingspagina’s van Hema verschijnen. Zo kom je erachter dat ze een landingspagina hebben over ‘tompouce versieren’. Dit zoekwoord is voor ons ook geschikt en nemen we daarom mee in ons zoekwoordenonderzoek.

Synoniemen

Je hebt inmiddels een flinke lijst met zoekwoorden verzameld. De laatste stap om deze lijst af te ronden, is de lijst uitbreiden met zoveel mogelijk synoniemen. Dit doe je in eerste instantie zelf, met behulp van sites zoals synoniemen.net, en vervolgens met de tools van Google en Ubersuggest. Onderaan de pagina bij ‘handige links’ vind je de link naar deze pagina’s.

In deze tools vul je een zoekwoord in, waarna de tool automatisch vergelijkbare zoekwoorden genereert. Neem deze gegenereerde woorden niet klakkeloos over. Je zult zien dat de meeste woorden veel te algemeen zijn. Terwijl je bezig bent met zoeken naar vergelijkbare woorden, zullen deze tools je ook nieuwe input geven.

Leave your thought here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare